Kompozycja prostych, wysokiej jakości składników zapewnia pizzy niezwykłą harmonię smaków dlatego jest daniem, które uwielbiają wszyscy.
Podobnie jak wino Primitivo, które powstaje w jednej z najcieplejszych części kontynentalnych Włoch, Puglii, gdzie warunki klimatyczne sprawiają, że powstają wina pełne intensywnych, owocowych aromatów.
Il Maestro Primitivo to wino o pięknej rubinowej barwie, w którym dominują aromaty czarnych porzeczek, śliwek, wiśni i przypraw np. wanilii. Wspaniale uzupełni walory smakowe grillowanych dań mięsnych z wołowiny i drobiu. Pasuje także do czerwonych sosów i wyrazistych serów.
Jego owocowy i łagodny charakter sprawia, że jest winem niezwykle uniwersalnym.
Możemy je podać do kolacji lub podczas spotkań towarzyskich do słonych i słodkich przekąsek. To szczep, od którego warto zacząć swoją podróż w poszukiwaniu smaków
oraz aromatów w winie.
Znakomicie nadaje się do łączenia z naszymi ulubionymi potrawami.

- Sztuka przyrządzania pizzy Neapolitańskiej przez Pizzaiolo została wpisana w 2017 r na listę niematerialnego dziedzictwa kulturowego Unesco
- Primitivo w Stanach Zjednoczonych nosi nazwę Zinfandel