Soneto Tempranillo Soneto Macabeo Casa Balmaceda Cabernet Sauvignon CH Rousseau BORDEAUX ROUGE Gaviolli Fragolino Bianco Reserve de la Motte Sauvignon Il Maestro Primitivo IGP Puglia Reserve de la Motte Chardonnay Silent Lamb Sauvignon Blanc Reserve de la Motte Cabernet Sauvigno Il Maestro Pinot Grigio Terre Siciliane Sorelli Chianti
Il Maestro Primitivo IGP Puglia

Il Maestro Primitivo IGP Puglia

Czerwone wytrawne
Włochy

Czerwone wytrawne wino o nasyconej rubinowej barwie z fioletowymi refleksami i aromacie zbudowanym na czarnych porzeczkach, śliwkach, wiśniach z nutą przypraw i wyczuwalną w tle wanilią. Dobra struktura, okrągłe i łagodne taniny oraz miły finisz. Doskonale pasuje do serów, ciemnych mięs i dań z dziczyzną.

Podawać w temperaturze: 18-20°C.

Jagnięcina
Wołowina
Ser
Silent Lamb Sauvignon Blanc

Silent Lamb Sauvignon Blanc

Białe wytrawne
Nowa Zelandia

Wino o jasnozłotej barwie z refleksami zieleni. W aromacie wyczuwalne owoce cytrusowe i niuanse kwiatowe. W smaku świeże, lekkie, o dobrze wyważonej kwasowości i długim, przyjemnym finiszu. Pasuje do białych mięs, ryb, owoców morza i sałatek. Doskonałe jako aperitif.

Podawać w temperaturze: 8-10°C.

Aperitif
Drób
Owoce morza
Ryby
Reserve de la Motte Chardonnay

Reserve de la Motte Chardonnay

PAYS D’OC IGP
Wino z Francji
Białe wytrawne

Białe wytrawne wino o jasnosłomkowej barwie. W aromacie odnajdziemy kwiat akacji i owoce egzotyczne.

W smaku pełne z nutami owoców cytrusowych i melona. Wino idealnie zbalansowane, subtelne i orzeźwiające. Świetne jako aperitif oraz z owocami morza, grillowanymi rybami oraz kozim serem.

Podawać w temperaturze 10-12°C.

Owoce morza
Ryby
Ser
Aperitif
Gaviolli Fragolino Bianco

Gaviolli Fragolino Bianco

Wino z Włoch
Białe półwytrawne

Biały półwytrawny, aromatyzowany napój na bazie wina, musujący o bladosłomkowej barwie. W aromatach znajdziemy nuty kwiatowe oraz truskawki. W smaku owocowe, z wyraźnie wyczuwalnymi truskawkami, podkreślonymi przez delikatne bąbelki. Idealne jako aperitif oraz z miękkimi ciasteczkami i słodkimi tartami.  

Podawać w temperaturze 6-8°C.

Aperitif
Tarta, Desery
Reserve de la Motte Cabernet Sauvigno

Reserve de la Motte Cabernet Sauvignon

PAYS D’OC IGP
Wino z Francji
Czerwone wytrawne

Wino o głębokiej czerwonej barwie z niebieskimi refleksami. W aromacie intensywne nuty czerwonych owoców i przypraw ze szczyptą wanilii i goździków. Intensywne, ale zrównoważone świeżością i delikatnymi taninami. Idealnie pasuje do dziczyzny, kaczki oraz curry z jagnięciny.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Dziczyzna
Kaczka
Jagnięcina
Reserve de la Motte Sauvignon

Reserve de la Motte Sauvignon

PAYS D’OC IGP
Wino z Francji
Czerwone wytrawne

Białe wytrawne wino o jasnozłotej barwie. W aromacie odnajdziemy intensywne nuty owoców cytrusowych i egzotycznych. Wino łagodne na podniebieniu, z przyjemnym i harmonijnym finiszem.

Idealnie sprawdza się jako aperitif oraz z białymi mięsami, daniami rybnymi i kozim serem.

Podawać w temperaturze 10-12°C.

Ryby
Ser
Drób
Aperitif
Soneto Tempranillo

Soneto Tempranillo

DOP CARIÑENA
Wino z Hiszpanii
Czerwone półwytrawne

Czerwone półwytrawne wino o ciemnowiśniowej barwie z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat dojrzałych owoców z nutami lukrecji i fiołków. Wino mocno zbudowane, harmonijne, z długim owocowym finiszem. Idealne do dań z wołowiny, jagnięciny, grillowanych warzyw i czekoladowych deserów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Wołowina
Jagnięcina
Warzywa
Soneto Macabeo

Soneto Macabeo

DOP CARIÑENA
Wino z Hiszpanii
Białe półwytrawne

Białe półwytrawne wino o jasnosłomkowej barwie z zielono-złotymi refleksami. W aromacie zielone jabłka, ananas, nuty kwiatowe z odrobiną migdałów. W smaku przyjemnie lekkie ze świeżym finiszem.

Idealne do owoców morza, makaronów w lekkich sosach i letnich sałatek.

Podawać w temperaturze: 7-10°C.

Makarony
Owoce morza
Sałatka
Casa Balmaceda Cabernet Sauvignon

Casa Balmaceda Cabernet Sauvignon

Czerwone wytrawne
Chile

Wino o ciemnorubinowej barwie i bogatym intensywnym smaku. W aromacie wyczuwalne dojrzałe wiśnie i śliwki przełamane nutami tytoniu i skóry. Świetnie komponuje się z czerwonym mięsem, kaczką i makaronami. Doskonale pasuje do serów.

Podawać w temperaturze: 16-18°C.

Kaczka
Ser
Makarony
Wołowina
CH Rousseau BORDEAUX ROUGE

CH Rousseau BORDEAUX ROUGE

AOP
Wino z Francji
Czerwone wytrawne

Czerwone wytrawne wino o intensywnej barwie, z rubinowymi refleksami, kupaż Merlot i Cabernet Sauvignon. W aromacie czerwone owoce, elegancka struktura, w smaku dominują dojrzałe wiśnie i czarne jagody. Idealne do czerwonych mięs, makaronów w pomidorowych sosach oraz pleśniowych serów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Wołowina
Makarony
Ser
Il Maestro Pinot Grigio Terre Siciliane

Il Maestro Pinot Grigio Terre Siciliane

Białe wytrawne
Włochy

Białe wytrawne wino o jasnosłomkowej barwie ze złotymi refleksami i aromacie zbudowanym na owocach egzotycznych, gruszkach, zielonych jabłkach i białych brzoskwiniach. W smaku świeże i delikatne, z nutami kolendry i limonki. Doskonałe jako aperitif, pasuje do owoców morza i makaronów w białych sosach.

Podawać w temperaturze: 10-12°C.

Aperitif
Owoce morza
Makarony
12-Sorelli-Chianti

Sorelli Chianti

DOCG
Wino z Włoch
Czerwone wytrawne

Wytrawne wino o rubinowo-czerwonej barwie, będące kupażem 3 szczepów: Sangiovese, Canaiolo, Colorino. Intensywny aromat z wyczuwalnymi fiołkami. W smaku harmonijne, z przyjemnymi, lekkimi taninami i łagodnym finiszem. Pasuje do dań kuchni włoskiej, zwłaszcza do czerwonych mięs, długodojrzewających szynek i pikantnych makaronów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Makarony
Wołowina
Szynka z kością
Poggio Felice Toscano Rosso

Poggio Felice Toscano Rosso

Czerwone wytrawne
Wino z Włoch


Wytrawne wino o rubinowo-czerwonej barwie, powstałe ze szczepu Sangiovese oraz innych charakterystycznych dla Toskanii szczepów. W aromacie czerwone owoce. Wino dobrze zbudowane i harmonijne. Idealne do pizzy z pomidorowym sosem, grillowanej cielęciny i twardych serów typu pecorino.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Ser
Wołowina
Poggio Felice Toscano Bianco

Poggio Felice Toscano Bianco

Wino z Włoch
Białe wytrawne

Wytrawne wino o słomkowo-żółtej barwie, eleganckie i pełne, z aromatami białych kwiatów, powstałe ze szczepów: Vermentino, Chardonnay i Sauvignon Blanc. W smaku harmonijne, o przyjemnej strukturze.

Dobrze sprawdza się jako aperitif. Idealne do letnich sałatek, drobiu i potrawki z królika.

Podawać w temperaturze 10-12°C.

Aperitif
Sałatka
Drób
Sorelli Montepulciano d’Abruzzo

Sorelli Montepulciano d’Abruzzo

Czerwone wytrawne
Wino z Włoch

Wytrawne wino o rubinowej barwie z refleksami granatu. Aromaty czerwonych owoców i śliwek, delikatny smak i łagodne taniny.

Idealne do grillowanych czerwonych mięs, spaghetti Bolognese oraz dojrzewających serów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Wołowina
Makarony
Ser
Gaviolli Fragolino Rosso

Gaviolli Fragolino Rosso

Wino z Włoch
Białe półwytrawne

Czerwony półwytrawny, aromatyzowany napój na bazie wina, musujący o jasnorubinowej barwie.

W aromatach znajdziemy truskawki oraz nuty kwiatowe. W smaku owocowe, z wyraźnie wyczuwalnymi truskawkami, podkreślonymi przez delikatne bąbelki. Idealne jako aperitif oraz z miękkimi ciasteczkami i słodkimi tartami.

Podawać w temperaturze 6-8°C.

Aperitif
Tarta, Desery
Los Claustros Crianza

Los Claustros Crianza

Wino z Hiszpanii
Czerwone wytrawne


Czerwone wytrawne wino ze szczepów Bobal i Cabernet Sauvignon dojrzewające przez 6 miesięcy w dębowych beczkach. Aromat czerwonych owoców z nutką wanilii. W smaku harmonijne z przyjemnym finiszem. Idealne do wołowiny oraz makaronów w sosach.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Wołowina
Makarony
Los Claustros Riserva

Los Claustros Riserva

Wino z Hiszpanii
Czerwone wytrawne

Czerwone wytrawne wino ze szczepów Bobal i Cabernet Sauvignon dojrzewające przez 12 miesięcy w dębowych beczkach. Aromat czerwonych owoców, czarnej porzeczki z nutą białego pieprzu.

Idealne do wołowiny, a szczególnie steków, dziczyzny i hiszpańskich wędlin.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

Wołowina
Dziczyzna
Szynka z kością
Soneto Garnacha

Soneto Garnacha

Wino z Hiszpanii
Różowe półwytrawne

Różowe półwytrawne wino o eleganckiej barwie, typowe dla szczepu Garnacha aromaty owoców i ziół.

W smaku pełne i harmonijne, o niskiej kwasowości. Idealne do picia solo, a także do letnich sałatek, grillowanych warzyw i owoców morza.

Podawać w temperaturze: 10-12°C.

Owoce morza
Aperitif
Sałatka
Warzywa
Puente Del Inca Malbec

Puente Del Inca Malbec

Czerwone wytrawne
Argentyna

Wytrawne wino o ciemnorubinowej barwie, z wyrazistymi garbnikami i głębią owocu. Odnajdziemy w nim aromaty śliwek i czereśni, a także czarnego pieprzu. Pasuje idealnie do wołowiny, jagnięciny i dziczyzny.
To świetny „steak wine”. Pasować będzie także do kaczki i grillowanej kiełbasy.

Podawać w temperaturze: 16-18°C.

Wołowina
Jagnięcina
Dziczyzna
Kaczka