Soneto Tempranillo Silent Lamb Sauvignon Blanc Casa Balmaceda Cabernet Sauvignon CH Rousseau BORDEAUX ROUGE Il Maestro Pinot Grigio Terre Siciliane Sorelli Chianti Il Maestro Primitivo IGP Puglia Soneto Macabeo Reserve de la Motte Chardonnay Gaviolli Fragolino Bianco Reserve de la Motte Cabernet Sauvigno Reserve de la Motte Sauvignon

IL MAESTRO MACABEO

Białe półwytrawne
Hiszpania

Il Maestro Macabeo to wyjątkowa kompozycja aromatów kwiatowych, cytrusów oraz owoców tropikalnych. Wino rześkie, o delikatnej słomkowej barwie z zielonymi refleksami. Świetnie pasuje do dań z ryb i owoców morza.

Wina ze szczepu Macabeo komponują się z owocami morza, rybami, risotto, sałatkami i miękkimi serami typu brie czy camembert. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone, do około 10⁰C, podane w kieliszku o wysokiej nóżce i z czaszą w kształcie tulipana, która koncentruje wspaniały aromat na jej brzegu.

Ryby
Owoce morza

IL MAESTRO TEMPRANILLO

Czerwone półwytrawne
Hiszpania

Il Maestro Tempranillo to wyjątkowa kompozycja aromatu czerwonych owoców z kwiatowym akompaniamentem. Głęboka, czerwona barwa z fioletowymi refleksami oraz miękkie taniny dodają elegancji. Idealnie łączy się z hiszpańskimi, mięsnymi tapasami (Chorizo, Fuet czy Jamon). Świetne do steków, burgerów i dań pikantnych.

Tempranillo to niekwestionowany król hiszpańskich szczepów, zaliczany jest do najlepszych i najszlachetniejszych szczepów światowych. Tempranillo to dość uniwersalne wino pod względem doboru potraw. Komponuje się z wszelkiego rodzaju tłustymi daniami mięsnymi: stekami, burgerami, pieczoną jagnięciną, wołowiną w ziołach, hiszpańskimi długo dojrzewające szynkami (np. Jamon Serrano) i kiełbasami (np. Chorizo, Fuet). Łączy się także z kuchnią texmex, jak Chili con Carne, Burrito czy Taco.

Wołowina

IL MAESTRO MERLOT

Czerwone półwytrawne
Francja

Il Maestro Merlot to wyjątowe wino o rubinowej barwie. Niezwykła kompozycja aromatów czerwonych owoców oraz czarnej porzeczki. Głębi smaku dodają nuty owoców leśnych i lukrecji. Idealnie komponuje się z czerwonym mięsem, pastą oraz twardym serem.

Szczep Merlot tworzy wina aksamitne, soczyste i delikatne w smaku, dlatego cieszy się ogromną popularnością zarówno wśród amatorów jak i koneserów. Nazwa szczepu wywodzi się od starofrancuskiego zdrobnienia słowa „merle”, oznaczającego „kos zwyczajny”. Ptaki te prawdopodobnie stały się inspiracją do nazwy dzięki popularności, jaką cieszą się uprawy winorośli wśród tych zwierząt. Wina ze szczepu Merlot mają szerokie możliwości aromatyczne, świetnie współgrają zarówno z jagnięciną i wołowiną jak i z potrawami z kurczaka. Stanowią także doskonały dodatek do półtłustych serów i czekolady.

Wołowina
Makarony
Ser

CASA BALMACEDA

Białe wytrawne
Sauvignon Blanc
Chile

To chillijskie białe wino wytrawne. Barwa jasnożółta z zielonkawymi odcieniami oddaje lekkość wina. W nosie wyczuwalne intensywne aromaty cytrusowe, szczególnie grejpfrut, kwiaty i zioła.

Maksymalnie świeżego i owocowego smaku nadaje soczystość i niska treściwość wina. Idealnie komponuje się z miękkimi serami, zwłaszcza kozimi sałatami. Pasuje też do sushi.

Sauvignon Blanc to odmiana winorośli pochodząca z Francji, której nazwa prawdopodobnie wywodzi się od francuskich słów sauvage „dziki”, a to dlatego, że owoce tej odmiany są podobne do kształtu owoców dzikorosnącej winorośli, i blanc „biały”.Sauvignon blanc jest sadzony w wielu światowych regionach winiarskich, dając bardzo orzeźwiające, świeże białe wino. Odmiana szczególnie dobrze smakuje z potrawami warzywnymi. Dobrym kompanem na pewno okażą się szparagi, cukinia, bakłażan czy papryka. Warto więc łączyć to wino z lekkimi sałatkami, kaszami czy też warzywnymi tartami wzbogaconymi np. o ser kozi, z którym sauvignon blanc tworzy wspaniałe kompozycje smakowe. Ponadto sauvignon blanc jako jedno z nielicznych win doskonale smakuje w połączeniu z owocami morza i rybami.

Ser
Sałatka

CASA BALMACEDA

Białe wytrawne
Chardonnay
Chile

To lekkie białe wino wytrawne o słomkowej barwie. Wyczuwalne aromaty kwiatowe, mineralne i owoców cytrusowych nadają głębi smaku. Naturalna słodycz szczepu oraz orzeźwiająca kwasowość powodują że wino jest idealnie zbalansowane. Dobrze schłodzone to idealny dodatek do owoców morza, białych ryb i deserów.

Chardonnay to najbardziej popularna biała odmiana winorośli, uprawiana wszędzie tam, gdzie produkowane jest wino. Dobrze łączy się z innymi odmianami w kupażach, jednak najlepsze nie są zwykle mieszane. Pochodzi z Burgundii we Francji. Jest krzyżówką szczepów pinot gris z gouais blanc. Najlepiej z wszystkich białych odmian nadaje się do fermentacji i dojrzewania w dębowych beczkach. Zależnie od sposobu produkcji pozwala na otrzymanie lekkiego, orzeźwiającego i mineralnego wina lub wina aromatycznego, długowiecznego i ciężkiego, o bardzo złożonym aromacie.

Ryby
Owoce morza

IL MAESTRO ROSE

Różowe, półwytrawne
Włoskie

Il Maestro Rose to orzeźwiające, owocowe wino z wyczuwalnymi aromatami truskawki i miękkimi taninami. Piękny bladoróżowy kolor oraz delikatny smak idealnie nadaję się jako aperitif. Doskonale komponuje się z zimnymi przekąskami, twardymi serami i sałatami.

Wino różowe otrzymuje się niemal wyłącznie z czerwonych odmian winogron. Z zasady wina różowe powinny być lekkie i orzeźwiające, bardzo owocowe (maliny, truskawki, poziomki), kwaskowe w smaku, Dojrzewanie takich win w beczkach to rzadkość. Przez lata nieco zapomniane, swój renesans w dużej mierze zawdzięczają nowoczesnym metodom produkcji.

Aperitif
Ser
Sałatka

Il Maestro Primitivo IGP Puglia

Czerwone wytrawne
Włochy

Czerwone wytrawne wino o nasyconej rubinowej barwie z fioletowymi refleksami i aromacie zbudowanym na czarnych porzeczkach, śliwkach, wiśniach z nutą przypraw i wyczuwalną w tle wanilią. Dobra struktura, okrągłe i łagodne taniny oraz miły finisz. Doskonale pasuje do serów, ciemnych mięs i dań z dziczyzną.

Podawać w temperaturze: 18-20°C.

044-lamb.png
042-beefsteak.png
032-cheese.png

Silent Lamb Sauvignon Blanc

Białe wytrawne
Nowa Zelandia

Wino o jasnozłotej barwie z refleksami zieleni. W aromacie wyczuwalne owoce cytrusowe i niuanse kwiatowe. W smaku świeże, lekkie, o dobrze wyważonej kwasowości i długim, przyjemnym finiszu. Pasuje do białych mięs, ryb, owoców morza i sałatek. Doskonałe jako aperitif.

Podawać w temperaturze: 8-10°C.

048-cheers.png
043-chicken.png
041-seafood2.png
041-fish.png

Reserve de la Motte Chardonnay

PAYS D’OC IGP
Wino z Francji
Białe wytrawne

Białe wytrawne wino o jasnosłomkowej barwie. W aromacie odnajdziemy kwiat akacji i owoce egzotyczne.

W smaku pełne z nutami owoców cytrusowych i melona. Wino idealnie zbalansowane, subtelne i orzeźwiające. Świetne jako aperitif oraz z owocami morza, grillowanymi rybami oraz kozim serem.

Podawać w temperaturze 10-12°C.

041-seafood2.png
041-fish.png
032-cheese.png
048-cheers.png

Gaviolli Fragolino Bianco

Wino z Włoch
Białe półwytrawne

Biały półwytrawny, aromatyzowany napój na bazie wina, musujący o bladosłomkowej barwie. W aromatach znajdziemy nuty kwiatowe oraz truskawki. W smaku owocowe, z wyraźnie wyczuwalnymi truskawkami, podkreślonymi przez delikatne bąbelki. Idealne jako aperitif oraz z miękkimi ciasteczkami i słodkimi tartami.  

Podawać w temperaturze 6-8°C.

048-cheers.png
042-tarta.png

Reserve de la Motte Cabernet Sauvignon

PAYS D’OC IGP
Wino z Francji
Czerwone wytrawne

Wino o głębokiej czerwonej barwie z niebieskimi refleksami. W aromacie intensywne nuty czerwonych owoców i przypraw ze szczyptą wanilii i goździków. Intensywne, ale zrównoważone świeżością i delikatnymi taninami. Idealnie pasuje do dziczyzny, kaczki oraz curry z jagnięciny.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

042-dzik.png
042-kaczka.png
044-lamb.png

Reserve de la Motte Sauvignon

PAYS D’OC IGP
Wino z Francji
Białe wytrawne

Białe wytrawne wino o jasnozłotej barwie. W aromacie odnajdziemy intensywne nuty owoców cytrusowych i egzotycznych. Wino łagodne na podniebieniu, z przyjemnym i harmonijnym finiszem.

Idealnie sprawdza się jako aperitif oraz z białymi mięsami, daniami rybnymi i kozim serem.

Podawać w temperaturze 10-12°C.

041-fish.png
032-cheese.png
043-chicken.png
048-cheers.png

Soneto Tempranillo

DOP CARIÑENA
Wino z Hiszpanii
Czerwone półwytrawne

Czerwone półwytrawne wino o ciemnowiśniowej barwie z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat dojrzałych owoców z nutami lukrecji i fiołków. Wino mocno zbudowane, harmonijne, z długim owocowym finiszem. Idealne do dań z wołowiny, jagnięciny, grillowanych warzyw i czekoladowych deserów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

042-beefsteak.png
044-lamb.png
041-marchewka.png

Soneto Macabeo

DOP CARIÑENA
Wino z Hiszpanii
Białe półwytrawne

Białe półwytrawne wino o jasnosłomkowej barwie z zielono-złotymi refleksami. W aromacie zielone jabłka, ananas, nuty kwiatowe z odrobiną migdałów. W smaku przyjemnie lekkie ze świeżym finiszem.

Idealne do owoców morza, makaronów w lekkich sosach i letnich sałatek.

Podawać w temperaturze: 7-10°C.

041-makarony.png
041-seafood2.png
041-salatka.png

Casa Balmaceda Cabernet Sauvignon

Czerwone wytrawne
Chile

Wino o ciemnorubinowej barwie i bogatym intensywnym smaku. W aromacie wyczuwalne dojrzałe wiśnie i śliwki przełamane nutami tytoniu i skóry. Świetnie komponuje się z czerwonym mięsem, kaczką i makaronami. Doskonale pasuje do serów.

Podawać w temperaturze: 16-18°C.

042-kaczka.png
032-cheese.png
041-makarony.png
042-beefsteak.png

CH Rousseau BORDEAUX ROUGE

AOP
Wino z Francji
Czerwone wytrawne

Czerwone wytrawne wino o intensywnej barwie, z rubinowymi refleksami, kupaż Merlot i Cabernet Sauvignon. W aromacie czerwone owoce, elegancka struktura, w smaku dominują dojrzałe wiśnie i czarne jagody. Idealne do czerwonych mięs, makaronów w pomidorowych sosach oraz pleśniowych serów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

042-beefsteak.png
041-makarony.png
032-cheese.png

Il Maestro Pinot Grigio Terre Siciliane

Białe wytrawne
Włochy

Białe wytrawne wino o jasnosłomkowej barwie ze złotymi refleksami i aromacie zbudowanym na owocach egzotycznych, gruszkach, zielonych jabłkach i białych brzoskwiniach. W smaku świeże i delikatne, z nutami kolendry i limonki. Doskonałe jako aperitif, pasuje do owoców morza i makaronów w białych sosach.

Podawać w temperaturze: 10-12°C.

048-cheers.png
041-seafood2.png
041-makarony.png
12-Sorelli-Chianti-1.png

Sorelli Chianti

DOCG
Wino z Włoch
Czerwone wytrawne

Wytrawne wino o rubinowo-czerwonej barwie, będące kupażem 3 szczepów: Sangiovese, Canaiolo, Colorino. Intensywny aromat z wyczuwalnymi fiołkami. W smaku harmonijne, z przyjemnymi, lekkimi taninami i łagodnym finiszem. Pasuje do dań kuchni włoskiej, zwłaszcza do czerwonych mięs, długodojrzewających szynek i pikantnych makaronów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

041-makarony.png
042-beefsteak.png
041-szynka.png

Poggio Felice Toscano Rosso

Czerwone wytrawne
Wino z Włoch


Wytrawne wino o rubinowo-czerwonej barwie, powstałe ze szczepu Sangiovese oraz innych charakterystycznych dla Toskanii szczepów. W aromacie czerwone owoce. Wino dobrze zbudowane i harmonijne. Idealne do pizzy z pomidorowym sosem, grillowanej cielęciny i twardych serów typu pecorino.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

032-cheese.png
042-beefsteak.png

Poggio Felice Toscano Bianco

Wino z Włoch
Białe wytrawne

Wytrawne wino o słomkowo-żółtej barwie, eleganckie i pełne, z aromatami białych kwiatów, powstałe ze szczepów: Vermentino, Chardonnay i Sauvignon Blanc. W smaku harmonijne, o przyjemnej strukturze.

Dobrze sprawdza się jako aperitif. Idealne do letnich sałatek, drobiu i potrawki z królika.

Podawać w temperaturze 10-12°C.

048-cheers.png
041-salatka.png
043-chicken.png

Sorelli Montepulciano d’Abruzzo

Czerwone wytrawne
Wino z Włoch

Wytrawne wino o rubinowej barwie z refleksami granatu. Aromaty czerwonych owoców i śliwek, delikatny smak i łagodne taniny.

Idealne do grillowanych czerwonych mięs, spaghetti Bolognese oraz dojrzewających serów.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

042-beefsteak.png
041-makarony.png
032-cheese.png

Gaviolli Fragolino Rosso

Wino z Włoch
Białe półwytrawne

Czerwony półwytrawny, aromatyzowany napój na bazie wina, musujący o jasnorubinowej barwie.

W aromatach znajdziemy truskawki oraz nuty kwiatowe. W smaku owocowe, z wyraźnie wyczuwalnymi truskawkami, podkreślonymi przez delikatne bąbelki. Idealne jako aperitif oraz z miękkimi ciasteczkami i słodkimi tartami.

Podawać w temperaturze 6-8°C.

048-cheers.png
042-tarta.png

Los Claustros Crianza

Wino z Hiszpanii
Czerwone wytrawne


Czerwone wytrawne wino ze szczepów Bobal i Cabernet Sauvignon dojrzewające przez 6 miesięcy w dębowych beczkach. Aromat czerwonych owoców z nutką wanilii. W smaku harmonijne z przyjemnym finiszem. Idealne do wołowiny oraz makaronów w sosach.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

042-beefsteak.png
041-makarony.png

Los Claustros Riserva

Wino z Hiszpanii
Czerwone wytrawne

Czerwone wytrawne wino ze szczepów Bobal i Cabernet Sauvignon dojrzewające przez 12 miesięcy w dębowych beczkach. Aromat czerwonych owoców, czarnej porzeczki z nutą białego pieprzu.

Idealne do wołowiny, a szczególnie steków, dziczyzny i hiszpańskich wędlin.

Podawać w temperaturze 16-18°C.

042-beefsteak.png
042-dzik.png
041-szynka.png

Soneto Garnacha

Wino z Hiszpanii
Różowe półwytrawne

Różowe półwytrawne wino o eleganckiej barwie, typowe dla szczepu Garnacha aromaty owoców i ziół.

W smaku pełne i harmonijne, o niskiej kwasowości. Idealne do picia solo, a także do letnich sałatek, grillowanych warzyw i owoców morza.

Podawać w temperaturze: 10-12°C.

041-seafood2.png
048-cheers.png
041-salatka.png
041-marchewka.png

Puente Del Inca Malbec

Czerwone wytrawne
Argentyna

Wytrawne wino o ciemnorubinowej barwie, z wyrazistymi garbnikami i głębią owocu. Odnajdziemy w nim aromaty śliwek i czereśni, a także czarnego pieprzu. Pasuje idealnie do wołowiny, jagnięciny i dziczyzny.
To świetny „steak wine”. Pasować będzie także do kaczki i grillowanej kiełbasy.

Podawać w temperaturze: 16-18°C.

042-beefsteak.png
044-lamb.png
042-dzik.png
042-kaczka.png